LAST EXIT IN SWEDEN

Ledarskapskonsult och småbarnspappa. Bor vid sista avfarten innan man lämnar Sverige för Europa. Arbetar överallt i världen och längtar hem till kärleken, lillkillen och lilltjejen. Bloggar 60% på svenska, and 40% in English.

25 januari 2008

You can't always get what you want

Jag har nyss sett hela säsong ett av Californication under loppet av en vecka (enda fördelen med att ligga många nätter på kursgårdar är att jag kan beta av hela säsonger av olika serier i ett rasande tempo).

Fördelen med att se många avsnitt på kort tid är dels att man bondar rätt hårt med karaktärerna. De blir ens resesällskap. Jag såg hela Band of Brothers på en kursgård i norra Tanzania, och Jack Bauer i säsong ett och två av serien 24 är för mig synonymt med en vecka i Hanoi när tre tyfoner en efter en slog sig utmattade mot Vietnams östkust.

En annan fördel med tvångsmatning av en säsong är att man lägger märke till saker som någon har tänkt på, men som går förlorat om man ser säsongen över ett halvårs reguljär sändningstid.

Som exempelvis att första scenen i första avsnittet av Californication har exakt samma låt som sista scenen av sista avsnittet på säsongen. Rolling Stones "You can't always get what you want". Inledningsscenen är i en kyrka, med första halvan av låten (där en kör sjunger refrängen), och avslutningsscenen har andra halvan av låten (där Stones själva sjunger).

"You can't always get what you want.
You can't always get what you want.
You can't always get what you want.
But it you try sometimes, you might find - you get what you need."

Och sen märker man att det ju faktist summerar hela jäkla säsongen.

Gåshud, folks. Gåshud.

1 kommentar:

Kerstin sa...

Håller med - har just avslutat säsongen med Californication. Föredrar fett att se hela säsonger i ett stöp...