LAST EXIT IN SWEDEN

Ledarskapskonsult och småbarnspappa. Bor vid sista avfarten innan man lämnar Sverige för Europa. Arbetar överallt i världen och längtar hem till kärleken, lillkillen och lilltjejen. Bloggar 60% på svenska, and 40% in English.

10 december 2009

Dumsnål

Det värsta jag vet är när jag gör något dumsnålt.

Ibland står jag till och med och väljer mellan saker, och tänker "men den där ÄR faktiskt mycket dyrare än denna, och denna räcker nog gott för mig".

Och det märkliga är att jag ändå levt ett liv där jag nonstop belönas när jag köper kvalitet. Som när jag slutade köpa nya fåtöljer vartannat år och investerade i ordentliga Laminofåtöljer. Som när jag gick över från vanliga skjortor till Etonskjortor. Som när jag bytte materialväskor från Rimowa till High Performance Resin Cases (min datorväska kan studsa ner från ett jeeptak i full fart under ett monsunregn och ändå är datorn fräsch inuti).

Varje gång jag kostat på mig lite extra har jag belönats med kvalität.

Ändå sitter jag nu här med en dokumentförstörare för 320 spänn som gnisslar och kör fast för att jag råkade stoppa i fem A4 samtidigt. Min förra - för 2000 spänn - höll i tio år och tuggade glatt i sig buntar om femton ark och knorrade bara belåtet om det slank med ett gem eller ett par plastmappar.

Ändå stod jag där igår, i butiken, och tänkte: "Men tvåtusen för en liten papperstuggare?? Nä - den här för 320 räcker gott för mina behov."

Dumsnåle fan.

Nu går jag ner och köper den stora och dyra, och ser de 320 som lärpengar.
Och hoppas att min lärkurva inte är lika flack framöver.

4 kommentarer:

Mr E sa...

Du har så rätt. En pryl för 2000kr är mycket billigare än fyra stycken för 500kr om man räknar med irritation och tid. Brukar straffa snålnerven genom att köpa en som är snäppet dyrare än den jag tänkte från början.

Dessutom känns det skönt att få trampa lite på jante-lagen och känna att 'självklart är jag värd en sån här'.

Anonym sa...

Det fanns en man som plockade fram en nerpackad underbar klaenning som hans fru hade sparat paa i flera aar foer att vaenta paa den raetta tidpunkten att anvaenda den. Nu skulle den aentligen komma till anvaendning. Han klaedde paa henne till hennes begravning. Sen jag hoert denna historia har jag taenkt mycket paa att vi aldrig goer vad vi vill och naer vi vill det utan naer det "passar sig". Nu tar jag paa min fina smoking och gaar till Lidl och Gitte sin finklaenning naer hon gaar ut med soporna och vi aer glada. Och snart kan vi kanske koepa en bil och koera till vaara barn och barnbarn aeven om vi inte har raad till det - bara foer att naer vi vaentar saa kanske det blir foer sent....

Anonym sa...

anonymt blev det fraan pappa

Anonym sa...

Hello !.
You re, I guess , probably curious to know how one can manage to receive high yields .
There is no initial capital needed You may start to get income with as small sum of money as 20-100 dollars.

AimTrust is what you thought of all the time
The firm represents an offshore structure with advanced asset management technologies in production and delivery of pipes for oil and gas.

Its head office is in Panama with affiliates everywhere: In USA, Canada, Cyprus.
Do you want to become a happy investor?
That`s your chance That`s what you wish in the long run!

I feel good, I began to take up real money with the help of this company,
and I invite you to do the same. If it gets down to select a proper partner utilizes your funds in a right way - that`s AimTrust!.
I earn US$2,000 per day, and what I started with was a funny sum of 500 bucks!
It`s easy to get involved , just click this link http://ruqobokux.1accesshost.com/sojuku.html
and lucky you`re! Let`s take this option together to get rid of nastiness of the life